Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ)

Braziliaans Jiu-Jitsu (Gracie Jiu-Jitsu) is een aan de praktijk aangepaste versie van het traditionele Japanse Jiu-Jitsu. Omdat de technieken niet op kracht en snelheid gebaseerd zijn, is het mogelijk om je te verdedigen tegen een sterker en groter persoon. Dit maakt het een zeer geschikt systeem van zelfverdediging voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Daarnaast verbeter je op een leuke manier je conditie en vergroot het je zelfvertrouwen. We richten ons op de eerste plaats op zelfverdediging, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden. Sportschool MATS is een locatie van Team Babytank en is aangesloten bij de European Gracie Jiu-Jitsu Federation (EGJJF).

We bieden de volgende programma’s aan: BJJ BASIC PROGRAM, BJJ ADVANCED PROGRAM en BJJ JUNIOR PROGRAM. Daarnaast zijn er BJJ LADIES ONLY lessen.

BJJ Basic Program

In dit programma leer je de basistechnieken van het Braziliaans Jiu-Jitsu. We behandelen de vier fasen van een gevecht en concentreren ons op de belangrijkste technieken en principes. Elke les (1,5 uur) bestaat uit drie elementen: warming-up, techniek training en sparren. In de warming-up worden specifieke oefeningen gedaan om het lichaam sterker en soepeler te maken. Het techniek gedeelte bevat een staande techniek en een grond techniek. Sparren is een belangrijk onderdeel waarbij de geleerde technieken en principes toegepast worden op een tegenstander. Je kunt het BASIC PROGRAM starten op elk moment en zonder eerdere ervaring. Na het succesvol afronden van dit programma (en examen) wordt je bevorderd tot blauwe band. Vanaf dat moment kun je deelnemen aan het ADVANCED PROGRAM.

BJJ Advanced Program

Vanaf blauwe band bestaat het Braziliaans Jiu-Jitsu uit honderden gevorderden technieken. Het ADVANCED PROGRAM is daarom onderverdeeld in thema’s: Mount, Cross Side, Guard, Half Guard, Back Mount, Leg Locks en Standing. Elke les (1,5 uur) bestaat uit drie elementen: warming-up, techniek training en sparren. In de warming-up worden specifieke oefeningen gedaan om het lichaam sterker en soepeler te maken. Hier besteden we ook tijd aan het verfijnen van de basistechnieken. Het techniek gedeelte bevat 2-3 gevorderden technieken. Principes als efficiëntie, geduld en controle spelen een steeds belangrijkere rol. Sparren is een belangrijk onderdeel waarbij de geleerde technieken en principes toegepast worden op een tegenstander. Door het afleggen van examens kunnen de paarse band, bruine band en zwarte band worden behaald.

BJJ Junior Program (7 -14 jaar)

In dit programma leren kinderen de basistechnieken van het Braziliaans Jiu-Jitsu. Elke les (1 uur) bestaat uit drie elementen: warming-up, techniek training en sparren. In de warming-up worden specifieke oefeningen gedaan om de conditie en motoriek te verbeteren. Het techniek gedeelte bevat een staande techniek en een grond techniek. Sparren is een belangrijk onderdeel waarbij de geleerde technieken en principes toegepast worden op een tegenstander. Het JUNIOR PROGRAM is er voor kinderen van 7-10 jaar en 11-14 jaar. Starten kan op elk moment. Door het afleggen van examens kunnen de gele band, oranje band en groene band worden behaald.